Nu ignora normele de securitate si sanatate in munca

Securitatea si sanatatea in munca au devenit in ultimul deceniu de neignorat. Daca acum cateva zeci de ani aveau loc o multime de accidente de munca, in prezent rata acestor accidente a scazut drastic.

Unul dintre principalii factori ai acestei schimbari benefice este cu siguranta educatia. Educatai, atat a angajatorilor cat si a angajatilor care au inteles ca viata lor trebuie protejata atat in timpul liber cat si in timpul serviciului. Astfel, in ultimul timp majoritatea angajatilor sunt din ce in ce mai interesati de securitate si sanatate in munca, drept pentru care si angajatorii s-au conformat. Din pacate, pe piata muncii din Romania, inca sunt angajatori neglijenti care nu doresc sa isi asigure angajatii. Asa se face ca inca putem auzi pe canalele de stiri, tot felul de accidente de munca unele cu sfarsit tragic. Insa, spre multumirea noastra, exista pedepse mai aspre acum, iar angajatorii care erau reticenti, incep incet, incet sa respecte noile norme.

Unii nu doar ca ii instruiesc pe angajatii lor, le sediul companiilor unde acestia lucreaza, dar si aduc personal extern care sa instruiasca muncitorii cu privire la normele de protectie a muncii.

Bineinteles exista nenumarati experti in acest domeniu, insa este important sa alegeti unul care sa fie calificat si in dmeniul dumneavoastra de activitate. Este important sa cunoasca toate dedesubturile unei anumite functii sau ale unui post anume, pentru a putea  instrui angajatii dumneavoastra sa fie pregatiti in orice situatie. Lucrul la inaltime, in adancime, cu utilaje grele, toate aceste tipuri de munca sunt potentiale pericole pentru integritatea corporala si mentala a unei persoane, tocmai de aceea, impunandu-se aceste norme.

Respecta cu sfintenie normele de securitate si sanatate in munca pentru a evita tragedii si amenzi usturatoare. Daca nu stii exact ce trebuie facut, exista firme de consultatnta gata sa te ajute si chiar sa iti instruiasca personalul. Cauta aici detalii despre siguranta in munca.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *